Wie zijn wij?

Eind 2015 won het Rotterdamse bedrijf VerdraaidGoed de de wedstrijd ‘Geef Plastic de Zak!’, voor het beste idee voor een plastic-tas-loos Rotterdam. Sindsdien biedt zij de mogelijkheid aan organisaties en bedrijven om hun naaibaar restmateriaal – zoals reclamebanners, steigerdoeken en vlaggen – om te laten zetten in tassen en hoezen. Onder de merknaam Beat the Bag wordt nu maandelijks zo’n 1000m2 van dit waardeloos geworden ‘afvalmateriaal’ omgezet in waardevolle producten. Voor de productie van Beat the Bag is een nauwe samenwerking ontstaan met Talentfabriek010. Sinds 2015 hebben Talentfabriek010 en VerdraaidGoed samen veel ervaring opgedaan met de productontwikkeling, de productie, marketing en verkoop van de Beat the Bag producten.

VerdraaidGoed
talentfabriek

Beat the Bag is een initiatief van VerdraaidGoed

VerdraaidGoed begeleidt bedrijven die stappen willen maken binnen de circulaire economie. Dit doen we op creatieve wijze met vindingrijke denkers en ontwerpers en volgens een gestructureerde aanpak; onze Waardeloos Weer Waardevol werkwijze. Met deze werkwijze geven we inzicht in de zes circulaire bedrijfsmodellen en maken we de circulaire mogelijkheden van de organisatie inzichtelijk. We analyseren de materiaalstromen en producten en zoeken of ontwikkelen passende circulaire oplossingen.

Heeft u nog andere reststromen  naast het doek? Neem gerust contact op met VerdraaidGoed over de mogelijkheden!

Beat the Bag Nederland wordt uitgevoerd door Talentfabriek010

Talentfabriek010 is een sociale onderneming.  Sociaal omdat we Rotterdammers met afstand tot de arbeidsmarkt kansen bieden om een netwerk op te bouwen, een opleiding te volgen en te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Ondernemend omdat de maatschappelijke activiteiten van Talentfabriek010 voor een groot deel worden gefinancierd vanuit betaalde opdrachten, zoals de productieopdrachten in het naaiatelier, wassen- en strijken voor de horeca, cateringopdrachten, de inkomsten uit de verkoop in het theehuis van onze stadsboerderij Natuurtalent en de verhuur van Natuurtalent als groene vergader- of feestlocatie.

Het Beat the Bag team

Barbara Dorleijn van Talentfabriek010 is het eerste aanspreekpunt voor Beat the Bag, zij coördineert de verkoop en productie.

Lisanne Addink is oprichtster van VerdraaidGoed, Lisanne is betrokken bij de strategische samenwerkingen voor Beat the Bag.

Daarnaast zijn op de achtergrond ook Mireille van den Berg (oprichtster van Talentfabriek010), Wim Rooijakkers (coördinator van de naaiateliers van Talentfabriek010), Remco Addink (partner bij VerdraaidGoed) en Tessa Vaendel (medewerker bij VerdraaidGoed) nauw betrokken bij Beat the Bag.

Daarnaast zijn de ca. 20 medewerkers en vrijwilligers van de naaiateliers onmisbaar voor de productie, dit team heeft een wisselende samenstelling.