Lancering Haagse Sjoppâh

No Comments 3075 Views0


haagse-shopper-400x300Vanaf vrijdag 25 november heeft ook Den Haag zijn eigen shopper. Na de introductie van De Rotterdamtas begin dit jaar, volgt nu de lancering van de Haagse Sjoppâh. Een handgemaakte boodschappentas van Haags restmateriaal met voorop de slogan: ‘kap nâh mejje plastic’.

De Haagse shopper wordt op vrijdag 25 november as. officieel op twee locaties gepresenteerd. Initiatiefnemer VerdraaidGoed onthult de tas tijdens haar vijfjarig jubileum feest en de duurzame conceptstore ShoppingPrince presenteert hem tegelijkertijd in de winkel in de Haagse Prinsestraat.

De eerste serie Haagse shoppers wordt gemaakt van het allergrootste steigerdoek dat ooit in Nederland is gemaakt. Gedurende 14 maanden hing dit doek van maar liefst 2000 vierkante meter aan het Shell-kantoor in Den Haag. Voor velen Hagenezen inmiddels een herkenbaar beeld. Op het steigerdoek zijn Shell-werknemers te zien en hun werkzaamheden. Zoals een geoloog die de ondergrond in kaart brengt, een onderhoudsmonteur op de raffinaderij en een tankwagenchauffeur. Daardoor is geen tas hetzelfde. De Haagse shopper is voorzien van een typische Haagse tekst. Met behulp van een Facebook-actie kon men zijn of haar tekst insturen. Na een selectie kon men stemmen op zijn of haar favoriet. “Kap nâh mejje plastic” heeft gewonnen en deze tekst prijkt nu in helder blauwe letters op alle Haagse shoppers.

De Haagse Sjoppâh is onderdeel van het Beat the Bag project, dat herbruikbare tassen maakt van doek dat anders in de prullenbak zou belanden. In sociale werkplaatsen worden er tassen van gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo krijgen zij een kans om te leren, werkervaring op te doen en te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. ‘Daarmee kunnen we in één klap werkgelegenheid creëren, het gebruik van de plastic tas verminderen én de afvalberg verslaan’, aldus Lisanne Addink-Dölle, eigenaar van VerdraaidGoed. Hierdoor is de tas niet alleen praktisch en origineel, maar draagt ook bij aan mens én milieu!

Vanaf 25 november is de Haagse Sjoppâh verkrijgbaar bij ShoppingPrince in Den Haag en in de webshop van VerdraaidGoed.

van-doek-aan-gebouw-naar-tas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *