De Rotterdamtas vanaf 26 januari verkrijgbaar!

1 Comment 4295 Views0


rotterdamtasHet duurt nu niet lang meer; de Rotterdamtas zit er aan te komen! Vanaf dinsdag 26 januari is de 100% Rotterdamse editie van de Beat the Bag tas verkrijgbaar. De eerste Rotterdamtas wordt die dag om 13.00 uur, door de Rotterdamse wethouder Pex Langenberg feestelijk overhandigd aan het winkelend publiek op de Meent.

Beat the Bag

De ‘Beat the Bag tas’ is een hippe herbruikbare tas gemaakt van lokaal restmateriaal zoals vlaggen, promotiebanners en etalagedoeken. Met deze tas wordt in één klap het gebruik van de plastic tas verminderd én de afvalberg verslagen. Het doel is om in 2016 minimaal 100.000 Beat the Bag tassen te produceren in Nederlandse sociale werkplaatsen. Dat doel wordt bereikt, door samen te werken met producenten van promotiedoek, sociale naaiateliers en bedrijven die hun eigen materiaal willen laten omzetten in tassen. De eerste 3.500 tassen zijn inmiddels gemaakt en verkrijgbaar. Een deel hiervan was ooit etalage doeken uit de WE Fashion winkels. Dit doek is ingezameld en omgezet in hippe shoppers die nu weer terug gaan naar de WE Fashion winkels.

100% Rotterdam

Vanaf 26 januari komt er een bijzondere Beat the Bag tas bij: de Rotterdamtas. De Rotterdamtas is 100% Rotterdams. Gemaakt van vlaggen en banners uit de stad, hand gemaakt door gemotiveerde Rotterdammers én voorzien van een lekkere Rotterdamse tekst. Na de lancering is de Rotterdamtas op verschillende plekken in de stad verkrijgbaar, waar onder bij Rotterdam Info, GROOS Rotterdam en alle locaties van Hotspot Hutspot.

Verbod op gratis plastic tasjes

Het Beat the Bag project van VerdraaidGoed is gestart naar aanleiding van het verbod op gratis plastic tassen. Het doel van deze nieuwe wet is zwerfvuil op straat en in zee tegengaan en verspilling van grondstoffen voorkomen. Ieder jaar gebruiken we wereldwijd namelijk zo’n 3 miljard plastic tasjes. Een groot deel belandt na korte tijd in de afvalbak en een ander deel wordt zwerfafval. De Rijksoverheid wil met deze wetgeving ook het bewustzijn van consumenten vergroten.

Goed Bezig! Ja toch, niet dan?

Graag horen we jouw mening, want wat is nou de ultieme tekst voor óp de #Rotterdamtas? Uit alle teksten die bij ons zijn binnen gekomen hebben we een selectie gemaakt waar op gestemd kan worden. Breng dus nu je stem uit en misschien zie je dan jouw favoriet straks terug op de nieuwe serie Rotterdamtassen. Op 26 januari maken we de winnende tekst bekend.

  • M. van den Berg

    Reply

    Prima initiatief! Wij zitten met een flinke restpartij scheepsvlaggen, twee mega-spandoeken en een aantal banners. Ik vind het zonde en milieuvervuilend om de spullen ‘zomaar’ weg te gooien. Woensdag gaan wij met het bedrijf verhuizen van Rotterdam naar Zwijndrecht. Zouden jullie morgen (dinsdag) eventueel de spullen op kunnen halen zodat ze worden hergebruikt? Wij zitten op het Vasteland 12e, bij de Erasmusbrug.
    Wil je me mailen of dat mogelijk is?
    Bij voorbaat dank!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *